افرادی که قصد مهاجرت به آلمان از طریق ویزای ازدواج را دارند بهتر است تا با قوانین طلاق در آلمان آشنایی داشته باشند. چرا که این موضوع میتواند بر مسئله اقامتشان تاثیر بگذارد. طلاق به هر نوعی که باشد، یکی از مهمترین تصمیماتی است که هر فرد در زندگی خود میگیرد و قطعا برای شما به عنوان یک مهاجر که با ویزای ازدواج وارد آلمان شده اید، میتواند اهمیت دو چندان پیدا کند. در این مطلب قصد داریم تا قوانین طلاق در آلمان و شرایط ابطال اقامت ویزای ازدواج بر اثر طلاق را مورد تحلیل و بررسی قرار دهیم و اطلاعات دقیقی به شما مخاطبان محترم بدهیم. پس لطفا تا پایان با این مطلب همراه باشید و چنانچه سوالی دارید، حتما در قسمت دیدگاه ها در انتهای مطلب برای ما بنویسید تا پاسخ دهیم.

طلاق در آلمان

قطعا طلاق یکی از راهکارها برای زوجین جهت خاتمه دادن به مشکلاتشان است. اما طلاق در آلمان به عنوان آخرین راه حل و مسیر به زوجین جهت حل و فصل مشکلاتشان پیشنهاد میشود. پروسه طلاق در آلمان یکی از پیچیده ترین روندهای قانونی و حقوقی است که مستلزم شرایط زیادی است. شما بدون داشتن دلایل موجه به راحتی نمیتوانید درخواست طلاق دهید و در صورت ارائه دلایل منطقی، دادگاه حکم طلاق شما را بیدرنگ صادر نخواهد کرد و شما را وارد پروسه ای زمان بر میکند تا شاید در طی این زمان، بتوانید مشکلات خود را با همسرتان بر طرف کرده و زندگی خود را از نو و بدون داشتن مشکلات قبلی از سر بگیرید.

شرایط دادخواست طلاق در آلمان

شرایط دادخواست طلاق در آلمان به این صورت است که اگر زوجین با یکدیگر مشکلی داشته باشند که ادامه زندگی مشترک را برای آنان ناممکن ساخته باشد، به دادگاه مراجعه کرده و درخواست طلاق میکنند. دادگاه پس از بررسی شرایط برای جلوگیری از بر هم خوردن زندگی زوج ها، حکم طلاق را صادر نکرده و به جای آن حکم به یک سال (Trennungsjahr) زندگی جداگانه زن و شوهر میدهد. پس از یک سال زندگی جداگانه، چنانچه باز هم مشکلاتشان حل نشد و هنوز هم برای طلاق پافشاری کنند، میتوانند طلاق بگیرند. این در حالی است که اگر یکی از زوجین راضی به طلاق نباشد و دلایل محکم و منطقی ای به دادگاه ارائه دهد که نشان دهد مشکل خاصی برای طلاق گرفتن وجود ندارد، زن و شوهر باید سه سال به جای یک سال از یکدیگر جدا زندگی کنند تا با حکم طلاق آنها موافقت شود. تنها در یک صورت است که دادگاه بیدرنگ حکم طلاق را صادر میکند و آن هم اینکه یکی از زوجین مدارک و اسنادی به دادگاه ارائه دهد که نشان دهد همسر وی، او را مورد آزار، اذیت و خشونت قرار داده است. در غیر این صورت حداقل باید یک سال جدا زندگی کنند. جدا زندگی کردن یعنی اینکه نباید حساب بانکی مشترک داشته باشید و حدالمکان آپارتمان های جدا و مستقل داشته باشید. اگر توان مالی گرفتن آپارتمان مجزا را برای این جدایی یک ساله و یا حتی در مواردی سه ساله نداشته باشید، حتما باید آپارتمان شما، اتاق هایی مجزا برای زندگی داشته باشد.

شرایط طلاق در آلمان

پروسه طلاق در آلمان در صورت نداشتن دلایل محکم و منطقی میتواند بین یک تا سه سال زمان بر باشد.

برای دادخواست طلاق در آلمان چه کار کنیم؟

شما برای ثبت دادخواست طلاق در آلمان، حتما نیاز به یک وکیل خواهید داشت و نمیتوانید این کار را به تنهایی انجام دهید. شما موظف به عقد قرارداد با یک وکیل برای انجام چنین امری خواهید بود تا آن وکیل بتواند این دادخواست را برای شما در دادگاه به ثبت برساند. هزینه دادرسی برای پرونده های طلاق در دادگاه های آلمان اغلب بین 460 تا 800 یورو است و پرداخت این هزینه به طور مساوی بین زوجین تقسیم میشود. هر یک از زوجین باید برای خود وکیل اختیار کند و هزینه وکیل برای پیگیری پرونده طلاق بین 1500 تا 2000 یورو است و هر چه قدر هم که این پرونده زمان بر شود، شما باید هزینه های بیشتری پرداخت کنید. اگر توان مالی لازم برای عقد قرارداد با وکیل را نداشته باشید، دولت به شما در این زمینه کمک مالی خواهد کرد. اگر مهاجر هستید و با ویزای ازدواج وارد آلمان شده اید، حتما در انتخاب وکیلی که در این زمینه متخصص باشد، بسیار دقت کنید تا زمان و هزینه خود را به درستی صرف این موضوع کنید. مساله طلاق میتواند بر مساله اقامت شما تاثیر بگذارد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت. قبل از آن میتوانید در نمودار زیر میزان طلاق در آلمان از سال 1960 تا 2021 را مشاهده کنید. در سال 2021، نرخ طلاق در آلمان حدود 40 درصد بوده و بالاترین میزان طلاق با تقریباً 52 درصد در سال 2000 ثبت شده است.

طلاق در آلمان و ویزای ازدواج

شرایط ابطال اقامت ویزای ازدواج بر اثر طلاق

چنانچه با ویزای ازدواج به آلمان مهاجرت کرده باشید، در صورتی که بیشتر از سه سال از ازدواج شما گذشته باشد و طلاق بگیرید، اجازه اقامت شما، برای یک سال دیگر پس از طلاق تمدید خواهد شد و اگر کمتر از سه سال از ازدواج شما گذشته باشد، اقامت شما اغلب تمدید نخواهد شد مگر در شرایط خاص. این شرایط عبارتند از:

  • اگر دارای فرزند باشید و در حضانت فرزند سهیم باشید.
  • اگر حق دیدن کودک را دارید و از لحاظ مالی او را حمایت میکنید.
  • اگر دلیل طلاق، آزار و اذیت و خشونت یکی از زوجین باشد.
  • اگر قرارداد کار یا آوسبیلدونگ داشته باشید.

شرایط دریافت ویزای آلمان

نکات مهم در رابطه با طلاق در آلمان

  • به هنگام طلاق در آلمان تمام دارایی هایی که در طول زندگی مشترک با همسر خود به دست آورده اید بین شما و همسرتان تقسیم میشود. دارایی های شما قبل از ازدواج، مورد محاسبه قرار نمیگیرد مگر اینکه قبل از ازدواج در رابطه با این مسئله با همسر خود توافق نامه ای را امضا کرده باشید.
  • چنانچه در طول یک تا سه سال زندگی جداگانه قادر به تامین هزینه های زندگی خود نباشید، همسر شما موظف به پرداخت کمک هزینه زندگی برای مراقبت و رفع نیازهای شماست.
  • چنانچه فرزندی داشته باشید، مسئله حضانت فرزند، موردی است که باید در رابطه با آن در دادگاه تصمیم گرفته شود. زن و شوهر میتوانند هر دو و یا یکی از آنها حضانت فرزند را داشته باشد.
  • چنانچه به هنگام طلاق در آلمان، حضانت فرزند خود را نداشته باشید، باز هم حق دیدن او را دارید.
  • زن یا شوهر هر کدام که حقوق بازنشستگی بیشتری داشته باشد، باید بخشی از آن را به شریک قبلی زندگی خود پرداخت کند.
درخواست طلاق در آلمان

آمار طلاق در آلمان

همین حالا اقدام کنید

جهت ارزیابی شرایط مهاجرت و یا رزرو وقت مشاوره

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست