یکی از مسیرهای مهاجرت به آلمان، مهاجرت از طریق اخذ موقعیت شغلی در آلمان (جاب آفر) است. البته دولت آلمان تصمیم دارد که از تابستان سال 2023، قانون جدید مهاجرت کاری به آلمان را با عنوان “کارت شانس” اجرا کند که به متقاضیان اجازه میدهد حتی بدون داشتن قرارداد کاری و بر اساس یک سیستم امتیازبندی به آلمان مهاجرت کنند. افرادی که قصد مهاجرت کاری به آلمان را چه از طریق جاب آفر و چه از طریق کارت شانس داشته باشند، بهتر است تا با قوانین کار در آلمان آشنا باشند تا بتوانند در شرایط مختلف از حقوق خود نسبت موضوعات آگاهی کامل داشته باشند. شما باید نسبت به شرایط فسخ قرارداد کاری و اخراج کارمند در آلمان آگاهی کاملی داشته باشید. در این مطلب قصد داریم تا شرح دقیقی در رابطه با حق و حقوق کارمند و کارفرما در آلمان نسبت به یکدیگر در رابطه با موضوع قرارداد کاری ارائه دهیم. پس لطفا این مطلب را تا انتها بخوانید و چنانچه سوالی دارید در پایان این مطلب و در قسمت دیدگاه ها برای ما بنویسید تا پاسخ دهیم.

کارت شانس استراتژی جدید آلمان

شرایط فسخ قرارداد کاری

در آلمان در اکثر موارد قوانین کار از کارمند حمایت میکند و کارفرما نمیتواند بدون داشتن دلیل محکم و منطقی یک طرفه قرارداد را فسخ کرده و یا کارمند را اخراج کند. شرایط فسخ قرارداد کاری در آلمان طبق قانون کاملا روشن است و از این رو بسیار مهم است که از حقوق خود به عنوان کارمند باخبر باشید و همچنین بدانید که پس از دریافت یک نامه برکناری از کار، چه باید انجام دهید. همچنین شما باید آگاهی دقیقی نسبت به مسئله ترک کار داشته باشید.

شرایط فسخ قرارداد کاری در آلمان

در آلمان به طور کلی قوانین محافظتی شدیدی در برابر اخراج کارکنان وجود دارد و کارفرما نمیتواند بدون داشتن دلیل منطقی کارمند را اخراج کند و یک طرفه قرارداد را فسخ کند. اخراج یا فسخ قرارداد باید دارای شرایط زیر باشد:

  • به صورت کتبی به کارمند اعلام شود.
  • مهلت اخراج  (Kündigungsfrist) باید رعایت شود. معمولا مهلت برکناری و شرایط فسخ قرارداد کاری در قرارداد کار شما درج میشود و در صورتی که ذکر نشده باشد طبق قانون عمل میشود.
  • مهلت های قانونی بستگی به این دارد که چه مدت در شرکت یا اداره کار کرده اید. هرچه قدر زمان بیشتری در موقعیت شغلی مورد نظر کار کرده باشید، مدت زمان قبل از برکناری (Kündigungsfrist) بیشتر است.
فسخ قرارداد کاری
شرایط فسخ قرارداد کاری باید در قرارداد کاری شما ذکر شود.

اقدامات لازم پس از فسخ قرارداد کاری

در آلمان یکی از عواملی که موجب فسخ قرارداد کاری یک کارمند با شرکت می شود، عدم تعهد کاری او و توهین به کارکنان و نارضایتی کاربران می باشد. اگر یک کارمند در یک دوره بیماری طولانی مدت به سر ببرد و یا مهارت کافی برای انجام کار خود ندارد، کارفرما میتواند قرارداد کاری او را فسخ کند. در صورتی که به هر دلیلی از کار برکنار شوید اولین اقدامی که باید انجام دهید تماس با یک مشاور و وکیل در آلمان است. میتوانید با وکیل یا مشاور حقوقی مشاوره کنید و اگر کارفرمای شما همه شرایط برکناری؛ مانند مدت زمان قبل از برکناری (Kündigungsfrist) را رعایت نکرده باشد، میتوانید از نسبت به برکناری خود شکایت کنید و  فقط سه هفته برای انجام اقدامات قانونی در این خصوص وقت دارید. اقدام دیگری که باید نهایت ظرف 3 روز از زمان برکناری انجام دهید این است که باید این موضوع را به اداره کار آلمان (Arbeitsagentur) اعلام کنید که چنانچه به هر دلیلی موفق به بازگشت به کار نشدید، نام شما در لیست بیکاران (arbeitssuchend) در آلمان ثبت باشد و بتوانید از حقوق بیکاری که توسط دولت پرداخت میشود استفاده کنید.

اداره کار آلمان

دوره آزمایشی کار در آلمان

دوره آزمایشی معمولا برای این است که كارفرمایان و كارمندان همدیگر را بشناسند و با نحوه کار یكدیگر آشنا شوند. بنابراین، هر دو طرف می توانند بدون دلایل خاص در طول دوره آزمایشی قرارداد را خاتمه دهند و نخواهند ادامه دهند. مدت دوره آزمایشی معمولاً در قرارداد کار شما ذکر شده است. کار به عنوان دوره آزمایشی معمولا نباید بیشتر از ۶ ماه باشد. در موارد بسیار استثنایی  ممکن است این دوره بیشتر از ۶ ماه باشد اما عمومیت ندارد. کارفرما پس از گذشت ۶ ماه و در صورت مشاهده یکی از موارد زیر میتواند شما را اخراج کند:

  1. افت شدید در کارایی
  2. عدم انجام کارها
  3. تمارض و استفاده بیش از حد مرخصی
  4. رفتار خشونت آمیز
  5. اختلاس، دزدی، فساد مالی

شرایط عدم فسخ قرارداد کاری توسط کارفرما

مطلب دیگری که باید در رابطه با شرایط فسخ قرارداد کاری در آلمان بدانید این است که اگر بیشتر از ۶ ماه از استخدامتان گذشته باشد و شرکت هم بالای ۱۰ نفر پرسنل داشته باشد، قانون ممانعت از اخراج ناعادلانه در آلمان از شما حمایت میکند. یعنی اینکه بعد از گذشت ۶ ماه کارفرما حق اخراج شما را ندارد مگر اینکه دلیل قانع کننده ای برای اخراج شما داشته باشد و بتواند این موضوع را ثابت کند. همچنین کارفرما حق اخراج افراد دارای شرایط خاص را ندارد که از جمله عبارتند از:

  • زنان باردار
  • افرادی که مرخصی زایمان دارند.
  • افراد دارای معلولیت جسمی هستند.
  • افرادی که کفیل خانواده هستند.
  • اعضای شورای کار یا Betriebsrat
  • اعضای کمیته کارآموزی یا Auszubildendenvertretung
شرایط فسخ قرارداد کاری آلمان چیست

مدارک لازم برای اخذ ویزای کاری آلمان

, ,

همین حالا اقدام کنید

جهت ارزیابی شرایط مهاجرت و یا رزرو وقت مشاوره

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست