تحصیل در رشته هنر در آلمان به دو بخش دانشگاهی و تحصیل در مراکز آموزش عالی و تخصصی قابل دستهبندی است. با وجود مقاطع و مدارک تحصیلی یکسان در هر دو مرکز، تفاوت عمده در برگزاری امتحانات ورودی و آزمون عملی است.
تحصیل در رشتههای هنر در کشور آلمان، محدود به دانشگاهها نیست و در بسیاری از شهرها، این مراکز آموزش عالی و تخصصی هستند که در آنها رشتههایی همچون هنر، موسیقی و فیلم و سینما تدریس میشوند. در آلمان، علاوه بر دانشگاهها، ۵۲ مرکز آموزش عالی در رشتههای هنر وجود دارد. این مراکز بر خلاف دانشگاه که از دانشکدههای مختلف تشکیل شده و رشتههای گوناگونی در آن تدریس میشود، به صورت تخصصی، برای یک یا چند رشته خاص در نظر گرفته شده است.
بهترین دانشگاه ها جهت ادامه تحصیل در رشته هنر
- دانشگاه هنر برلین (The Universität der Künste Berlin)
- دانشگاه باوهاوس وایمار (Bauhaus University, Weimar)
- دانشگاه هنر برمن (Hochschule für Künste Bremen)
- دانشگاه هنر و جامعه آلانوس (Alanus University of Arts and Social Sciences)
- آکادمی هنری مونستر (The Münster Art Academy)
- آکادمی دولتی هنر اشتوتگارت (Staatliche Akademie der Bildenden Künste Stuttgart)
- آکادمی هنرهای زیبا لایپزیگ (Hochschule für Grafik und Buchkunst / Academy of Fine Arts Leipzig)
شرایط پذیرش در هر کدام از این دانشگاه ها و موسسات آموزشی متفاوت است و بهترین راه برای کسب اطلاعات درباره شرایط پذیرش، مراجعه به سایت دانشگاه ها است که لیک این دانشگاه ها برای شما متقاضیان محترم قرار داده شده است.
آزمون ورودی در رشته هنر در آلمان
از دیگر ویژگیهای متفاوت تحصیل در رشتههای هنر در مراکز آموزش عالی، در مقایسه با دانشگاه، میتوان به آزمونهای ورودی پیش از پذیرش در رشتهی مربوطه اشاره کرد.
از آنجا که تحصیل در رشتههای هنر در دانشگاههای آلمان بیشتر بر پایهی معلومات نظری استوار است، عمدتا آزمون عملی برای ورود به این رشتهها وجود ندارد. ولی برای ورود به مدرسههای عالی در رشتههای هنر، قبولی در آزمون عملی اجباری است.
دعوتنامه به جای پذیرش
در رشتههایی همچون نقاشی، عکاسی، طراحی و گرافیک، دانشجویان میبایست پس از مکاتبه با دانشگاه، به صورت حضوری و یا غیر حضوری، با ارسال آثار خود، در آزمون عملی شرکت کنند.
متقاضیان تحصیل در رشتههای هنر در مراکز آموزش عالی، پس از اقدام به پذیرش و ارسال مدارک تحصیلی، بر خلاف علاقهمندان به تحصیل در دانشگاه، به جای پذیرش (Zulassung)، دعوتنامهای (Einladung) برای شرکت در آزمون عملی دریافت میکنند. این قاعده در مورد متقاضیان خارجی ورود به رشتههای هنر نیز صدق میکند.
آزمون عملی در رشته موسیقی
آزمون عملی در رشتههایی همچون موسیقی به دو بخش پاسخگویی به سئوالات مرتبط با دانش نظری و نواختن ساز تخصصی تقسیم میشود. غالبا در تمامی مدرسههای عالی موسیقی، نواختن ساز اجباری است. این قاعده اما شامل امتحان نظری موسیقی نمیشود.
در بخش نواختن ساز تخصصی، معمولا نواختن قطعهای از پیش تعیینشده، بداههنوازی، و بسته به نوع ساز، نواختن با ساز همراه (پیانو)، از مراحل امتحان عملی به حساب میآیند. امتحان نوازندگی ساز، طبیعتا در رشته تخصصی فرد متقاضی، برگزار خواهد شد. به طور مثال، متقاضی تحصیل در رشته نوازندگی فلوت، امتحان عملی خود را با ساز فلوت برگزار خواهد کرد. این قاعده شامل داوطلبان خارجی نیز میشود و امکان برگزاری امتحان عملی با سازهای ملی، سنتی و محلی وجود ندارد.
پذیرش در دانشگاه، بدون آزمون ورودی
پذیرش در رشتهی موسیقی و در دیگر رشتههای هنر در دانشگاه متفاوت است. به طور مثال تحصیل در رشته موسیقیشناسی در دانشگاه، در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد، بدون آزمون ورودی صورت میگیرد و متقاضیان باید تنها به زبانهای انگلیسی و آلمانی مسلط باشند.
از جمله رشتههای زیرمجموعه موسیقی در مدرسه های عالی، می توان به
- نوازندگی ساز
- آهنگسازی
- رهبری ارکستر
- موسیقی تئاتر
- موسیقی فیلم
- تربیت معلم موسیقی و آواز
اشاره کرد. از جمله دیگر رشتههای زیرمجموعهی هنر در دانشگاهها و مدرسههای عالی در آلمان عبارتند از:
- معماری و هنرهای تجسمی
- عکاسی
- نقاشی
- مجسمهسازی
- بازیگری
- کارگردانی
- طراحی صحنه
ارزیابی شرایط شما
چنانچه قصد مهاجرت تحصیلی به کشور آلمان و ادامه تحصیل در کالج ها و دانشگاه های این کشور را دارید میتوانید با رزرو وقت مشاوره برای این امر اقدام کنید.
برای ارزیابی شرایطتان برای مهاجرت به آلمان اینجا کلیک کنید.
برای رزرو وقت مشاوره و صحبت با کارشناس آلمان اینجا کلیک کنید.